lauantaina, joulukuuta 31, 2005

Korkean paikan leirilla

Nyt on panhuilua soitettu Machu Picchulla. hieno oli kylla paikka, kaymisen arvoinen tosiaan. saa ei vaan meita kunnolla suosinut, mutta hyvin kuitenkin sadekauteen nahden. Aamulla stratattiin kohti raunioita siina 6 aikaan ja oppaan kanssa kierrettiin paapaikat ja onneksi vasta 10 jalkeen alkoin satamaan niin kerettiin hyvin tsekkailemaan paikkoja. Viereiselle vuorelle oli tarkoitus kiiveta, mutta saan takia jatettiin nyt valiin talla eraa, kaveltiin kuitenkin laheiseen kylaan jossa yovyttiin takaisin ja sekin kesti meilta tunnin ja siina kelissa oli ihan tarpeeksi patikoimista meille.
Pyhassa laaksossa kaytiin siis ennen Picchuilemaan menoa, ihan jees mutta kun oltiin kiertueella niin on se kanssa sellaista touhua, etta. et saa olla niin kauaa siella missa haluan, kuljet sen oppaan perassa ja odotelet aina niita samoja tyyppeja. Joten jees, mutta toista kertaa en menisi kylla kiertueella. Ollaankin niin hyvin niita pystytty tan reissun aikana valttamaan ja taasen muisti etta miksi.
Opas Machu Picchulla oli kylla hyva homma, oli aika persoona taas tamankin kaveri. Ihan hassu ukkeli. Tiesi paljon kylla, ja meilla oli hyva tuuri etta ryhmassa oli vain 2 muuta meidan lisaksi, kun nahtiin 30 ihmisen joukkoja siella kiertamassa kanssa. Enemman siita irti sai kuin opas kirjan kanssa mentaessa. Hyva flaksi kavi matkatoimiston valinnan suhteen kun hostellit ja kaikki oli hyvia, vaikka ainahan se aikamoista venalaista rulettia on noiden kanssa on, ikina et voi olla ihan varma mita saat, mutta nyt kaikki sujui oikein hyvin ja asiallisesti.
Tanaan ostettiin bussiliput Bolivian puolelle, mennaan sita Titicacan jarvea tsekkaamaan ja sitten La Paziin. Siita eteenpain eiu viela varmaa suunnitelmaa, katsotaan sitten kunhan ajoissa Santiagoon keretaan, mutta hyva etta niita lentoja siirettiin niin on se viikko enemman aikaa, muuten olisi kiire ollut kova. Lahto tosin on vasta 2.1. niin saa rauhassa uuden vuoden vaihtaa. Sovittiin syomaan menevamme reissulla tapaaman ruotsalais pariskunnan kanssa tana iltana ja sitten katselaan mita muuta, kai taallakin ne raketit kovin paukkuu kun niin jo joulunakin teki.
Vasyttaa taas kovasti tanaankin jo junassa oltiin 5.45. Pitanee levata, ja naoustiin taas ylos tanne Cuscoon. hieman on ollut aina mulla paa kipeana, korkeudesta johtuen, saa nahda kuinka kay Bolivian puolella sitten kun viela jonkin verran korkeammalle mennaan. Pitanee juoda kokalehdista tehtya teeta se auttaa. Ja kylla sen on huomannutkin aina vahan sarky hekpottaa kun sita nauttii.
Mutta nyt siis lepailemaa, etta jaksaa vuoden vaihtaa. Aikamoinen vuosi takana onkin ei voi mitaan. on ollut omat yla ja alamakensa ja ninhan se kuuluukin. Aika eri asenteella ensi vuoteen lahtee. Mutta siis Hyvaa uutta vuoytta itse kullekin, entistakin parempaa!