torstaina, joulukuuta 29, 2005

Linja-autossa ompi tunnelmaa.

Eilen paastiin vihdoin ja viimein Cuscoon. Bussimatka olikin taas elamys kerrakseen. Mies hostellilta sanoi, etta 12 tuntia reissuun menee ja hyva on bussi kylla, kylla. Ja no halvempihan se oli kuin muut. Ihmeteltiin miten noin klyhyt matka on kun nykyisem raamattumme LP:n mukaan noin 20 tuntia kestaa, mutta eikohan naa paikalliset tieda sit paremmin tai jotain. No ajoissa oltiin kuten sovittu bussiasemalla, bussia ei kuulu ei, sitten mies jotain sanoo, etta jotain on tapahtunut ja kestaa bussin saapuminen, ei ihan kaikkea taas espanjaksi tajuttu yllari. Matkaan paastiin vihdoin hieman yli kaksi tuntia myohassa. Bussissa ei ollut vessaa kuten luultiin, jalkatilaa ei ole laisinkaan vaan toisen penkki on sun sylissa, telkkarista tuli hullun lujaa jokun paikallisen Pirkka-Pekka Peteliuksen komedia plajays, no ainakin muista se oli huippu hauska.
Yolla herataan siihen etta on sika kylma, lunta tulee kattoluukusta sisalle, ja eihan sita luukkua kukaan kiinni saa kun se on huonokuntoinen ja kaiken lisaksi ihan jaassa, no siina sitten hytisten nukut, kunnes heraat siihen etta radiosta tulee aivan sairaan kovalla toistolla noin puolen minuutin musapatka. No joku kay huutamassa kuskille ja se haviaa. Aamulla paastaan jopa vessaan ryysimaan kaikkien etuilevien perulaisten kanssa ja hieman leipaa nappaamaan paikallisesta kahviosta. Matka jatkunee taas pari tuntia (tassa vaiheessa oletamme etta matkaa on jaljella noin 4-5 tuntia) ja sitten ollaan taas jonossa. Maanvyoryma on tullut tielle ja siina muiden bussien kanssa odotellaan menemaan, hullussa auringon paisteessa. Onneksi homma saadaan sujumaan alle tunnissa. Meikalainen jo meinasi hanskat tiskiin heittaa naytti niin toivottomalta koko touhu. Pian sen jalkeen pysahdytaan tankkaamaan jne. Ei tassa nyt kannata vessassa kayda kun ollaan jo parin tunnin kuluttua varmaan perilla. AIna kun pysahdytaan ja jos homma kestaa himpun verran kauempaa alkaa jengi paukuttamaan ikkunoita ja huutamaan Vamos, mennaan. Lapset mukana myos. Taa toistuu aika usein tan bussin kanssa.
Parin tunnin matkan jalkeen huomaan kyltin tien varrelle Cusco 142 km. Ei helvetti, nailla teilla siihen menee reilusti yli kaksi tuntia, kun mutkitellaan hulluna vuoristossa, onneksi joku mies tulee myymaan jatski bussiin niin saa jotain syotavaa sentaan. Lopulta noin 4 tuntia kylt8in nakemisten jalkeen ollaan Cuscossa perilla. Eli 12 tunnin matka kesti kaikkiaan 19 tuntia + 2 tunnin odotus bussia. Ei siina mitaan mutta kun oli taas asennoitunut erityyliseen istumiseen. Eniten vaan saalitti ne muut ihmiset jotak oli matkannut Limasta saakka eli noin 10 tuntia enemman kuin me ja jotkut istui 3 kahden paikalla, kun oli lapsia mukana hulluna ja kapsakkeja kanssa olemattomassa jalkatilassa. Muksutkin ihan tyyneja jaksoi istua, ihan kummaa suomalaiset mukulat olisi paallaan hyppineet jo siina vaiheessa kun me tultiin kyytiin. Tallainen bussiseikkailu sentaan talla eraa.
Nyt huomenna aloitetaan kiertue matka kaydaan Sacred Valleyhin ja Macchu Picchuun tututstumassa. Toivottavasti ei sada ihan koko aikaa... Saa nahda sitten. Uuden vuoden aattona takaisin Cuscoon jossa sita siten on tarkoitus juhlistaa.