perjantaina, marraskuuta 25, 2005

Ympyra sulkeutuu

Tana aamuna saavuttiin Sydneyyn taas ja bussi asemalla samaan aikaan oli se bussi jolla aikoinaan eli 7 kuukautta sitten lahdettiin kaupungista eteenpain matkaamaan. Ympyra tosiaankin sulkeutuu. Hassua olla samoilla kaduilla ja vanhoissa tutuissa paikoissa vaihteeksi. Pitanee viikonloppuna kayda pubi kierros niissa mestoissa missa hengaili silloin kun taalla sen pari kuukautta asusti. Ranskalaiset kamppiksetkin on viela taalla, joten yritetaan heita tavata, jos kerkeavat viikonlopun aikana Byronista palaamaan.
Melbournessa kavin taas satsaamassa laakariin rahojani ja rokottamassa itseani. Kivan kirjasen sitten sain nytten sielta mita pitaa muistaa ja varoa kun ulkomailla lahtee. Eniten silmiin vaan pisti ensin culture shock ja sitten ennen kaikkea se, etta on olemassa myos se reverse culture shock kun palaat takaisin. Se itse asiassa on kylla varmaan viela pahempi kuin se lahto. No nythan ollaan sentaan lansimaalaisessa maassa oltu, vaikka aina aussimaata leikkisasti kutsutaan secend world countryksi, kun taalla kuitenkin hieman alkeellisemmin asiat aina hoidetaan. On se meno sitten hieman erilaisempaa siella ameriikoissa. Varmaan ainakin sen kielen kanssa tulee se shokki phimpana paalle, mutta nyt on onneksi jo matkustamiseen tottunut ettei niin paalle iske varmaan. Saa tosiaan nahda miten sen kaanteisen shokin kanssa sitten kaynee. Haikea on mieli tosiaan vielakin.
Passin sain uuden tanaan haettua ja olipa niin kummaa kun sai asioita suomen kielella hoitaa, ihan ihme olo. Mutta paasee nyt kuitenkin maasta lahtemaan, tatonen siella sanoi, etta kentalle olisin jaanyt silla passilla, jos en olisi sita huomannut aiemmin. Postit haettu on toimistolta sitten vaan pankkitili tyhjaksi ja lopetettavaksi ja matkakirjat seuraaviin osoitteisiin hommaamaan ja siina kai se on. Pakko kai viela on jotain ostostella, vaikka Melbournessa sita puolta tuli taas hyvin hoidettua, jos joku haluaa valttamatta jotain taalta tuliaisiksi ilmoittakoon nyt jaa kylla m,uuten. Olen niin huono siina ja postikortitkin on kaikille laittamatta melkein, saatte kai sitten seuraavista maista niita. Taa paikka jo tuntuu niin tavalliselta ja melkein kodilta, ettei mieleen tule niita kortteja laittaa kun normaalia on elaman meno.
Ja jos siella on ikava saa niin taallakin sataa taas, vaikka kesan pitaisi olla alussa, en kesta jos en paase rannalle ennen kuin maasta poistun.